#fine dining



A legkisebb helyiség is számít
 

A legkisebb helyiség is számít

Az idén először osztották ki az Év Éttermi Mosdója díjat. A szakma a Babel Budapest, a közönség a Mericano Bar mosdóját preferálja leginkább, a legjobb pelenkázó pedig mindössze két négyzetméteren valósult meg a Café Alibiben.

hvg.hu hvg.hu

 

"A vendégeknek főzök, nem az ételkritikusoknak"

Szülei mérnöknek szánták, ám őt mindig is a vendéglátás vonzotta. Franciaországtól Hong Kongig sok helyen megfordult, markáns véleménye van a gasztronómia jelentéséről, vendégeiről távoli rokonként szeretne gondoskodni, és magasról tesz az ételkritikusok véleményére. Neki a vendég a fontos. Végre valaki, aki ezt ilyen határozottan kimondja. A Hertelendy Gourmet Fesztivál kapcsán indított interjú-sorozatunk utolsó felvonásaként Hampuk Zsolttal, a Relais & Châteaux Hertelendy Kastély séfjével beszélgettünk.

Sz. J. Sz. J.

Amíg leragadunk a rántott húsnál, nem lesz változás
 

Amíg leragadunk a rántott húsnál, nem lesz változás

Dublinban vitt Bib Gourmand minősítésű konyhát, próbálkozott saját üzlettel, főzött a U2-nak, szakácsként bejárta a fél világot. Időnként hazaugrik egy kicsit, hogy végig egye a jobb éttermeket, és ha lehet, pár napra be is álljon stázsolni. Csitári Szabolccsal a privát szakácsok életéről és a magyar fine diningról beszélgettünk.

Gál Éva Laura Gál Éva Laura

Afrodité gyöngye a csigáktól
 

Afrodité gyöngye a csigáktól

A szezon már megkezdődött, de még nem csúsztunk le semmiről. Ha egy kis eső is áztatja a kertünket, akár milliomosok is lehetünk. Csak figyeljük az éti csigákat.

T.S.-Gy.Zs. T.S.-Gy.Zs.