Íme, a világ 50 legjobb étterme – magyar nem került a listára
Egy amerikai étterem lett a The World's 50 Best Restaurants győztese. Európa legjobbja a modenai Osteria Francescana.
Egy amerikai étterem lett a The World's 50 Best Restaurants győztese. Európa legjobbja a modenai Osteria Francescana.
Osztódással szaporodnak a budapesti kultikus vendéglátóhelyek. Hamarosan a hamburgereiről híres Zing, a Montenegrói Gurman és a halkonyhát újraértelmező budai Nemo indít újabb egységet.
Az idén először osztották ki az Év Éttermi Mosdója díjat. A szakma a Babel Budapest, a közönség a Mericano Bar mosdóját preferálja leginkább, a legjobb pelenkázó pedig mindössze két négyzetméteren valósult meg a Café Alibiben.
Szülei mérnöknek szánták, ám őt mindig is a vendéglátás vonzotta. Franciaországtól Hong Kongig sok helyen megfordult, markáns véleménye van a gasztronómia jelentéséről, vendégeiről távoli rokonként szeretne gondoskodni, és magasról tesz az ételkritikusok véleményére. Neki a vendég a fontos. Végre valaki, aki ezt ilyen határozottan kimondja. A Hertelendy Gourmet Fesztivál kapcsán indított interjú-sorozatunk utolsó felvonásaként Hampuk Zsolttal, a Relais & Châteaux Hertelendy Kastély séfjével beszélgettünk.
Dublinban vitt Bib Gourmand minősítésű konyhát, próbálkozott saját üzlettel, főzött a U2-nak, szakácsként bejárta a fél világot. Időnként hazaugrik egy kicsit, hogy végig egye a jobb éttermeket, és ha lehet, pár napra be is álljon stázsolni. Csitári Szabolccsal a privát szakácsok életéről és a magyar fine diningról beszélgettünk.
A szezon már megkezdődött, de még nem csúsztunk le semmiről. Ha egy kis eső is áztatja a kertünket, akár milliomosok is lehetünk. Csak figyeljük az éti csigákat.